Στο Παχτούρι, επίσης, οι δύο σύλλογοι οργανώνουν διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για νέους και ενήλικες όπως το το παιδικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων στο λεγόμενο παλιό σχολείο, το πάρτι των νέων που γίνεται στο Κρίτσι, οι αγώνες ποδοσφαίρου με γειτονικά χωριά, η γιορτή της πίτας, όπου όλες οι γυναίκες του χωριού μοιράζονται με όλο το υπόλοιπο χωριό τις πίτες τους  και το πανηγύρι που διαρκεί δύο ημέρες και όλοι οι κάτοικοι του χωριού χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

      Εκτός από όλα τα θετικά πράγματα, υπάρχουν και τα αρνητικά, γιατί ορισμένοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις ελλείψεις του χωριού. Για παράδειγμα η παιδική χαρά δεν πρέπει να έχει ελλείψεις, διότι είναι ένας χώρος όπου ψυχαγωγούνται τα παιδιά.   Καλό θα ήταν να μην πετάγονται σκουπίδια οπουδήποτε και να υπάρξουν κάδοι ανακύκλωσης σε πολλούς χώρους.

      Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία θα ήταν καλό να μείνουν όπως τώρα, όπως η βλάστηση. 'Ολοι μας θα επιθυμούσαμε ένα καθαρό περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να μεγαλώσουν και να ζήσουν φυτά και ζώα.

      Όταν φεύγουμε απ΄το Παχτούρι νιώθουμε λύπη και ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, όταν πρωτοήρθαμε στο Παχτούρι.

  

Ιωάννα  Καϊοπούλου & Ασπασία Κατσαρού

Η Ιωάννα Καϊοπούλου

  

 Η Άσπα Κατσαρού

                                                                          

Η Αδελφότητα Παχτουριωτών ευχαριστεί και συγχαίρει τις μικρές αθρογράφους  που καταθέτουν τη γνώμη τους με ευαισθησία και αγάπη για το αγαπημένο μας χωριό, το Παχτούρι.   Πρόθεση της Αδελφότητας είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να προβάλλουν τα ζητήματα που τα απασχολούν και εκείνη να πραγματοποιήσει όσα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα μπορεί. 

Κάθε παιδί μπορεί να στέλνει τη γνώμη του ή τις προτάσεις του για να γίνει η παραμονή των παιδιών πιο ευχάριστη και πιο εποικοδομητική για όσο διάστημα βρίσκονται στο Παχτούρι.