Επιστολή του Δ.Σ. της Αδελφότητας προς τις Παχτουριώτισσες και τους Παχτουριώτες για το μέλλον του συλλόγου.

 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΑΧΤΟΥΡΙΩΤΩΝ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ  38-40, 11631  ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2109010197

Τηλ. επικοινωνίας : 6977416787

                            6977546344

                                                                                                    

                                                            Ιανουάριος  2012            

Αγαπητή Παχτουριώτισσα,   αγαπητέ  Παχτουριώτη!

(Αφορά όλα τα μέλη της στενής , αλλά και της ευρύτερης  οικογένειάς  σας).   

Το Δ.Σ με αυτή την επιστολή εκτελεί ρητή εντολή της Γενικής Συνέλευσης στις 18/12/2011.

Η εντολή είναι να σταλεί σε κάθε μέλος επιστολή όπου σε αυτή να αποτυπώνεται η σημερινή κατάσταση του Συλλόγου, οι προοπτικές του για το άμεσο και μακρινό μέλλον σε συνδυασμό με την αδιαφορία και ολική απουσία νέων ανθρώπων, η διαχρονική στάση όλων μας απέναντί του και τέλος η θέση ευθύνης της κάθε Παχτουριώτισσας και του κάθε Παχτουριώτη στην προδιαγραμμένη πορεία του (αν κάτι δεν αλλάξει) προς το Πρωτοδικείο και τη διάλυση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ:Ο Σύλλογος βρίσκεται σε δύσκολη οικονομικά θέση με φθίνουσα πορεία. Συντηρείται εντελώς οριακά με ότι βέβαια αυτό σηματοδοτεί.

ΜΕΛΗ:

Το ανθρώπινο δυναμικό κάθε ηλικίας και φύλου = 335 (περίπου)

Μέλη ταμειακά εντάξει = 43!!!.

Ενεργά μέλη (συμμετοχή σε Γ. Συνελεύσεις, εκλογές) =25!!!.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

Οι θετικές προοπτικές (αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση) είναι  ελάχιστες.

Είναι ελάχιστες και δυστυχώς μη αναστρέψιμες όσο οι νέες και οι νέοι του χωριού μας απέχουν από κάθε δραστηριότητά του. Όσο το «αύριο απέχει τόσο το σήμερα με μαθηματική ακρίβεια πεθαίνει».

Για αυτή την αποχή όλοι εμείς οι παλιότεροι είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Εσύ νέα, εσύ νέε του Παχτουρίου με δεδομένο ότι η κοινωνία είναι εξελικτική και έχεις άλλη μόρφωση, άλλη κουλτούρα από αυτή των μεγαλυτέρων κάνε την υπέρβαση, πλησίασε, αγάπησε και εν τέλει διοίκησε το Σύλλογο και ποτέ μα ποτέ να μην επιτρέπεις να γίνονται πράγματα για σένα χωρίς εσένα.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ

Σχεδόν καμία και κανένας μας δεν πρέπει να αισθάνεται υπερηφάνεια για την διαχρονική του στάση απέναντί του.

Σταθήκαμε μίζεροι, κοντόφθαλμοι, αυτοκτονικοί (όλα αυτά τα χρόνια πριονίζαμε το κλαδί που καθόμασταν), αδιάφοροι και σε τελευταία ανάλυση  αγνώμονες αν σκεφθούμε ότι στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια και όχι μόνο, ήταν σχεδόν αποκλειστικά ο συνεκτικός ιστός του συνόλου των Παχτουριωτών δηλαδή εμάς των ίδιων, των γονιών μας ή των παππούδων μας και πάλι να σκεφθούμε ότι αυτός ο Σύλλογος πέραν της βοήθειας οικονομικής και άλλης  που απλόχερα έδωσε σε κάθε αναξιοπαθή συγχωριανό μας,  κόσμησε και κοσμεί το χωριό μας κάνοντας όλους μας υπερήφανους ,γιατί όλοι ανεξαίρετα συνεισφέραμε ακόμα και με το υστέρημά μας με έργα όπως: αγορά γραφείου, παιδική χαρά, δημιουργία ομάδων εκμάθησης δημοτικών και άλλων χορών με πλήρεις ενδυμασίες, πνευματικό κέντρο (σε μεγάλο βαθμό ανοικοδόμηση και συνεχή συντήρηση), αναστήλωση (δύο φορές) του καμπαναριού της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό του 1967  δύο εκκλησιών αυτή της Παναγίας και της Αγίας Παρασκευής , τη  δημιουργία  Λαογραφικού  Μουσείου, και αρκετών άλλων έργων μικρότερης  εμβέλειας .

Είναι ό ίδιος Σύλλογος που με την συνεχή παρουσία του:

α) Στην Πύλη Πολιτισμού Πίνδου

β) Στο Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας  της Ακαδημίας Αθηνών

γ) Στο διαδίκτυο ,  με την δημιουργία της   ιστοσελίδας  της  Αδελφότητας  Παχτουριωτών,   αλλά και με τις διάφορες εκδηλώσεις που κάθε χρόνο πραγματοποιεί (ημερολόγιο, κόψιμο πίτας, πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό, κλπ.)  συντηρεί την παράδοση και γράφει τη νέα ιστορία του χωριού μας. 

ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η περίοδος του εφησυχασμού για όλες και όλους τελείωσε. Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων έφτασε. Δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας  και  κανείς  τρίτος.  

Ό ένας  δύσκολος και ανηφορικός αυτός του να σωθεί, ο άλλος εύκολος και κατηφορικός αυτός του να διαλυθεί.

Αγαπητή Παχτουριώτισσα

Αγαπητέ Παχτουριώτη

Το Δ.Σ σε καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29/1/2012 και ώρα 11.30 πμ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.  Στην έκτακτη αυτή Συνέλευση θα αποφασίσεις οριστικά και αμετάκλητα αν ο Σύλλογός σου θα συνεχίσει την ιστορική του πορεία με άλλες όμως  προοπτικές  και  προϋποθέσεις (προαπαιτούμενο η ενεργή σου συμμετοχή) ή  από  την επόμενη  ημέρα  θα  ξεκινήσει η  διαδικασία  της διάλυσης.

Αυτή  η  ώρα δεν είναι ώρα επιμερισμού και απόδοσης ευθυνών, είναι  ώρα  ευθύνης   και αποφάσεων. Τώρα  διαφορές,  έχθρες,  μίση  και πάθη  παραμερίζονται μπροστά σε αυτό  που προέχει που δεν είναι άλλο από τη σωτηρία γιατί οι «καιροί ου μενετοί» δηλαδή δεν περιμένουν.

Δεν δικαιούμαστε να μην δώσουμε το παρόν σε αυτό το προσκλητήριο σωτηρίας.  Όσες και όσοι τελικά δεν παρευρεθούν,  με την απουσία τους θα έχουν δηλώσει ότι δεν τους ενδιαφέρει η τύχη του Συλλόγου τους, του Συλλόγου των γονιών τους ή και των παππούδων τους και με τα ίδια τους τα χέρια θα έχουν τοποθετήσει την ταφόπλακά του.

Αγαπητή  Παχτουριώτισσα

Αγαπητέ  Παχτουριώτη

Όλοι μας αναφορικά με το Σύλλογο θα πρέπει να έχουμε πάντα στον νου τρία θετικά και θα τα υιοθετούμε:

Την χωρίς καμία ιδιοτέλεια και μάλιστα δύο φορές προσφορά του Κιγκινάτου στη Ρώμη.

Τα λόγια του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέννεντι που απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες είπε: «Μην κοιτάς τι κάνει η Αμερική για σένα αλλά να κοιτάς τι κάνεις εσύ για αυτήν».

Το γεγονός ότι ο Σύλλογος ανήκει το ίδιο σε όλους  μας  άρα η τύχη του είναι «κοινός  τόπος»

Και ένα αρνητικό που πάντα θα το απορρίπτουμε:

«Γιατί είμαι εγώ ο χαλαστής γιατί είμαι εγώ και ο κτίστης».

ΤΟ Δ.Σ