Κωστής Παπακόγκος - "Ιθάκη"

«Ιθάκη»

Σουηδία 1987,  Ελλάδα  2010

   Η  νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Παπακόγκου.

  

     Από τις εκδόσεις «Μανδραγόρα» κυκλοφόρησε   στα ελληνικά με τον τίτλο «Ιθάκη»  το βιβλίο του συγχωριανού μας,  καταξιωμένου  ποιητή  και  λογοτέχνη,  Κωστή  Παπακόγκου.

Οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του Δήμου Πύλης.

                                                            Αριθμ.Πρωτ.35 

Αριθμ.: 1/2011

                                                                                                                           

Ο Δήμαρχος Δήμου Πύλης

αφού έλαβε υπόψη

*τα άρθρα 59,61 και 282 παρ 16 του Ν.3852/10

*Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2001 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τον Δήμο ΠΥΛΗΣ, *σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ξεπερνά τους 20.000 κατοίκους.

*Το γεγονός ότι ο Δήμος ΠΥΛΗΣ έχει επτά (7) Δημοτικές Ενότητες

*Τη δομή και οργάνωση των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Σκάκι 2011

Το  Δ.Σ. της Αδελφότητας Παχτουριωτών ,  στο πλαίσιο του εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου,   διοργανώνει σκακιστικούς  αγώνες  στο  Παχτούρι  στις  14 Αυγούστου  2011.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν  στην  αίθουσα του πνευματικού κέντρου στο σχολείο .

Πασχαλινά έθιμα και συμβολισμοί.

Στολισμός του επιτάφιου

Το κυριότερο όμως έθιμο του Πάσχα σχετικό με λουλούδια είναι ο στολισμός του επιτάφιου. Ο στολισμός των νεκρικών σωρών με λουλούδια είναι αρχαιότατο έθιμο ωστόσο στην χριστιανική παράδοση έχει πάρει άλλη διάσταση.

Η παρουσίαση του βιβλίου του δάσκαλου Απόστολου Οικονόμου

Με τον τίτλο  «Μνήμες της ορεινής  πατρίδας μου»,  κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε επίσημα στην πλατεία του χωριού μας το βιβλίο του αείμνηστου δάσκαλου Απόστολου  Κ. Οικονόμου.   Η παρουσίαση οργανώθηκε από την οικογένεια του δασκάλου.  Πρώτος προλόγισε  το βιβλίο  ο συγχωριανός μας συγγραφέας κ. Κώστας  Χ. Καραούλης,   καθώς ήταν εκείνος  ο οποίος  αρχειοθέτησε , επεξεργάστηκε  τα κείμενα  του δασκάλου και  επιμελήθηκε  την έκδοση του βιβλίου.  Για τον αείμνηστο  δάσκαλο  μίλησε και  ο πρόεδρος της Αδελφότητας  Παχτουριωτών  κ. Γιάννης Κώτσης , του οποίου  την  αναφορά  δημοσιεύουμε πιο κάτω.  Ο κ. Παντελής Τσάκαλος , πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αετού ,  η   κ. Ελένη Τσακάλου –εκπαιδευτικός-λυκειάρχης , ο κ. Λευτέρης Αναστασίου - δάσκαλος  και προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  , και ο συγχωριανός μας εκπαιδευτικός - λυκειάρχης  κ. Παύλος Παππάς,  αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του αείμνηστου δασκάλου και στο έργο του.  Ως εκπρόσωπος της οικογένειας  μίλησε στο τέλος  για τον δάσκαλο και το βιβλίο , η κόρη του   Βασιλική Οικονόμου-Τσίνα.