Εκδήλωση για τον ποιητή Κωστή Παλαμά

Ακαδημία Αθηνών

Στις 16 Δεκεμβρίου η Αδελφότητα ήταν προσκαλεσμένη από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών   κ.  Πάνο Λιγομενίδη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ακαδημία για να τιμήσει το μεγάλο μας εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννησή του.

"Ορεινός Δήμος Πίνδου" του Αλέκου Χονδρού

Α.   Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»,  Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Η Κυβέρνηση άνοιξε τον διάλογο ή,  αν θέλετε,  την ΔημόσιαΔιαβούλευση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  τη νέα σχέση της με την κεντρική Διοίκηση και τις συνακόλουθες αλλαγές στην κεντρική Διοίκηση.   Το κωδικό-συμβολικό  όνομα: Καλλικράτης. 

Το μυθικό αγριόγιδο στα Τζουμέρκα.

Φωτ. Αλέξ. Χαλκίδης

Οι περισσότεροι δεν μπορούμε καν να δούμε την διαφορά από ένα κοινό κατσίκι!  Κι όμως πολλοί επιστήμονες ενθουσιάζονται με το αγριόγιδό μας και είναι θαύμα που επιβιώνει ακόμα το Rupicapra Balcanica.

Ο "Καλλικράτης" του Γιώργου Ν. Τσιούνη

Φοβού τον… «Καλλικράτη» 

του Παχτουριώτη δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση προχωρεί στη νομοθέτηση και στην, εν συνεχεία, εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», εφαρμόζοντας το πρόγραμμά της για μια καλύτερη διοικητική διαίρεση της χώρας, άρα για μια βελτίωση της λειτουργίας του κρατικού και αποκεντρωτικού αυτοδιοικητικού μηχανισμού και για μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση των διαφόρων υπηρεσιών.

Πασχαλινά έθιμα στη Θεσσαλία

       Η σοβαρότερη και πιο ιερή μέρα του ορθόδοξου εορτολογίου είναι η Μεγάλη Παρασκευή. Εκκλησιαστικά τελετουργικά στοιχεία της είναι η Ακολουθία των Ωρών, το πρωί, με τα Ευαγγέλια και την Αποκαθήλωση κι ο Επιτάφιος (θρήνος), το απόγευμα ή το βράδυ (κάποτε και προς το χάραμα του Σαββάτου).