Ο εορτασμός της Παναγίας στο Παχτούρι.

 

 15. Αυγούστου - Η κοίμηση της Θεοτόκου. 

Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στις χώρες της διασποράς ,όπου διαμένουν οι απόδημοι Έλληνες.  Στην Ελλάδα η κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού».

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

28η Οκτωβρίου 1940 – Αφιέρωμα

28 Οκτωβρίου 1940: Μια ιστορική εθνική επέτειος που κάθε χρόνο γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ομιλία για τα δάση στο πνευματικό κέντρο του χωριού. Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008.

Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας η ομιλία της δασολόγου κ. Εύας  Κόκκα  με θέμα: «Πυροπροστασία και δασοπυρόσβεση, πρόληψη και μέτρα ασφαλείας».  

Η  κ. Κόκκα,  μια  έμπειρη και ενημερωμένη επιστήμονας,  μίλησε για  τους τρόπους αντιμετώπισης των πυρκαγιών στο δάσος και στο σπίτι  προβάλλοντας συγχρόνως εικόνες  σχετικές  με το θέμα. 

Αφιέρωμα στο φθινόπωρο

   Το φθινόπωρο - Αφιέρωμα                

Το φθινόπωρο, είναι, ίσως, η πιο μυστηριώδης και ιδιόμορφη εποχή του χρόνου. Είναι μια περίοδος μελαγχολική, επειδή πλησιάζει ο χειμώνας, αλλά και γεμάτη αισιοδοξία για τη συγκομιδή, που θα βοηθήσει σε ένα εύκολο ξεχειμώνιασμα. Ο καιρός πότε θυμίζει καλοκαίρι και πότε τον επερχόμενο χειμώνα.